Війна в Україні переходить на новий етап, – Залужний

Поділитися:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна Росії проти України переходить на новий етап. Йдеться про позиційну війну з виснажливими боями. За словами військового, цей етап піде на користь Росії.

Як відзначив Залужний, позиційна війна була характерна для Першої світової. Вона відрізняється від маневрової війни, яка ґрунтується на русі та швидкості.

Залужний: позиційна війна піде на користь Росії

За словами головнокомандувача ЗСУ, позиційна війна дозволить росіянам відновити свою військову міць. Тому західні союзники мають надати Україні більше озброєння, проте ключовою є авіація. Адже саме вона, на переконання Залужного, допоможе “вирватися з такого роду війни”.

Крім того, військовий відзначив, що ще одним пріоритетом для українських військ є засоби радіоелектронної боротьби. Зокрема, для придушення сигналів зв’язку та навігації. За словами Залужного, РЕБ — це ключ до перемоги у війні дронів, оскільки Росія поки що перевершує Україну в цій галузі.

Третім завданням, на думку Залужного, є контрбатарейний вогонь та ураження артилерії противника. Головнокомандувач додав, що ефективність отриманих минулого року від західних партнерів снарядів із GPS-наведенням різко знизилася через удосконалення російської радіоелектронної боротьби.

Залужний назвав основні ризики для ЗСУ

За словами Залужного, позиційна війна — це тривала війна, яка несе величезні ризики для ЗСУ та України. Він уточнив, що нам потрібно зосередитися на сучасному командуванні та управлінні, щоб Україна могла ефективніше, ніж Росія візуалізувати поле бою та швидше приймати рішення.

Крім того, на думку головнокомандувача ЗСУ, треба зосередитися і на раціоналізації українського матеріально-технічного забезпечення, водночас порушуючи логістику Росії за допомогою ракет великої дальності. “Нові інноваційні підходи можуть перетворити цю позиційну війну назад на маневрену”, — підкреслив Залужний.

Він також додав, що Росію не варто недооцінювати. “Вона зазнала великих втрат і витратила багато боєприпасів. Але вона буде мати перевагу в озброєнні, техніці, ракетах і боєприпасах протягом значного часу. Її оборонна промисловість нарощує виробництво попри безпрецедентні санкції. Наші партнери по НАТО також різко нарощують свої виробничі потужності. Але для цього потрібен щонайменше рік, а в деяких випадках, наприклад у літаках і системах управління, — два роки”, — підсумував Залужний.

Головнокомандувач підкреслив, що наразі в Україні запроваджують єдиний реєстр призовників, мають розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на збори чи за мобілізацією. “Також запроваджуємо “бойове стажування”, яке передбачає розміщення новомобілізованих та навчених особового складу в досвідчених передових підрозділах для їх підготовки”, — уточнив він.

Нагадаємо, восьмеро республіканців Палати представників США у своєму листі висунули умови президенту Джо Байдену для надання подальшої допомоги Україні та закликали відокремити додаткове фінансування для Ізраїлю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....