Як почати та не закинути тренування: чому не варто відкладати турботу про себе

Поділитися:

Виснаження через повітряні тривоги навряд спонукає до тренувань. Навіть у мирні часи знаходити «вікна» в графіку для фітнесу було складно, а зараз і поготів. Проте саме фітнес стабілізує емоційний стан і надає енергію діяти. Якщо стартувати правильно та не вимагати від себе рекордів, тренування стануть опорою в складні часи. Давайте розберемося чому не потрібно відкладати турботу про себе на потім.

Відчути радість руху

Якщо змушувати себе тренуватися, то регулярно відвідувати заняття навряд вдасться, адже «запас» сили волі обмежений. Хороша новина в тому, що людям природно отримувати задоволення від руху. Це така ж потреба тіла, як їжа та вода. Тренування не подобаються лише тоді, коли вони вам не підходять.

Щоб зрозуміти потреби тіла, я рекомендую пройти фітнес-тестування. На зустрічі тренер аналізує склад вашого тіла, тестує рухи та ставить запитання про спосіб життя. В результаті ви дізнаєтеся, з якого навантаження краще почати.

Найкомфортніші заняття для старту — TRX Basic, йога та Burn. Вправи на петлях TRX і йога пропрацьовують м’язи в помірному темпі та допомагають привести емоційний стан до ладу. Burn поєднує силові вправи з роботою на кардіотренажерах, під час яких пульс контролюється датчиком MyZone. У hiitworks є можливість пробного тренування, щоб одразу перевірити, чи підійде заняття вам.

Знайти підтримку

Перший крок складно робити наодинці, тому тренування часто відвідують з друзями, колегами та родичами. Часто відвідувач приходить один, а потім його оточення бачить результати та надихається прикладом. 

Одному складно, тому атмосферу підтримки ми створюємо в студіях. Групові заняття проходять в малих групах, де тренер приділяє увагу кожному. Адаптує навантаження, коригує техніку вправ і заряджає мотивацією. Можна також відвідувати персональні заняття з тренером або брати участь у челенджах, якщо вам близький командний дух змагань.

Вибирати короткі регулярні заняття

Варто бути обережними з довгими заняттями, оскільки вони перевиснажують організм. 5 хвилин щоденної руханки принесуть користь, а три години в залі раз на два тижні — лише стрес і перевтому. Регулярні короткі тренування допомагають тілу адаптуватися до навантажень, позбутися зайвого та стати сильнішим. 

Наші тренування тривають 45 хвилин — це оптимальний час, щоб привести себе в тонус та уникнути перевиснаження. 45 хвилин простіше вписати навіть у щільний графік. Заняття відвідують до роботи, під час обідньої перерви та ввечері замість марнування часу в заторах. 

Стежити за емоційним станом

На початку занять є поширена помилка — постійно дивитися на ваги. Ваги — хибний радник, адже вони вимірюють лише кілограми. Можна робити все правильно, зміцнювати м’язи та оздоровлювати тіло, а ваги не покажуть змін. М’язова тканина важча за жирову, тому не варто вимірювати результат стрілкою на вагах.

Головний показник — ваше самопочуття. Якщо почуваєтеся бадьорішими, встигаєте більше та тренування подобаються — значить, вибрано правильний шлях. Об’єктивні показники допоможе виміряти тренер на аналізаторі складу тіла під час фітнес-тестування. Тестування варто повторювати раз на 2-3 місяці, щоб відслідковувати результати та коригувати програму тренувань.

Додати «якорі» в календар

В умовах, коли доводиться забути про слово «стабільність», тренування можуть додати опору в житті. Турбота про себе має бути в графіку так само, як робочі справи. Якщо вписати тренування в календар мов робочі зустрічі, тоді збільшуються шанси не забувати та регулярно відвідувати заняття. 

3-4 тренування на тиждень — це «острівець стабільності» в хаотичному світі. Оскільки наш розум любить рутину, це дає йому змогу опанувати емоційну метушню. Коли ви знаєте, що регулярно займаєтеся по 45 хвилин після роботи, то повертаєте відчуття контролю над своїм життям. 

Наші сторінки у соціальних мережах:

https://www.instagram.com/hiitworks.ua/

https://www.facebook.com/hiitworks.ua

Автор: Ярослав Сойніков, співзасновник hiitworks

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...