Блінкен і Нетаньяху згодні: смерть Сінвара відкриває нові можливості для мирного врегулювання, – Bloomberg

Поділитися:

Перший дипломат США та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху погодилися у вівторок, що вбивство лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара відкриває нові можливості для припинення конфлікту в секторі Газа, але не дали жодних ознак того, що 2,5-годинна зустріч принесла згоду щодо того, що відбудеться. наступний.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Державний секретар Ентоні Блінкен під час своєї 11-ї поїздки до регіону з моменту нападу ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року закликав «накреслити новий шлях вперед», який «дозволить палестинцям відновити своє життя та забезпечить управління, безпеку та реконструкцію Гази», згідно з даними. на зачитування США їх зустрічі в Єрусалимі.

Нетаньяху, який пообіцяв продовжувати боротьбу проти підтримуваного Іраном ХАМАСу в Газі та Хезболли в Лівані, заявив, що вбивство Сінвара ізраїльськими солдатами минулого тижня може допомогти досягти військових цілей Ізраїлю, згідно з його відомством. Але він також наголосив на необхідності США та Ізраїлю об’єднати зусилля проти «іранської загрози».

Сполучені Штати тиснуть на Ізраїль, щоб той не завдавав ударів по експорту нафти або ядерним об’єктам Ірану в рамках обіцяної помсти за ракетні удари Ірану 1 жовтня, побоюючись, що це може спровокувати регіональну війну та підвищити ціни на енергоносії.

У вівторок Іран повторив, що арабські держави не повинні дозволяти США чи Ізраїлю використовувати свій повітряний простір або бази на своїх територіях для очікуваного удару Ізраїлю. Іран попередив їх, що якщо вони це зроблять, вони стануть потенційними цілями потенційного контрудару.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді привітав зростаючі відносини своєї країни з Росією під час зустрічі з президентом Володимиром Путіним на полях саміту БРІКС держав, що розвиваються.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...