Глобальні економічні розломи: від цін до політики та боргу, – Bloomberg

Поділитися:

Світова економіка наближається до кінця року з несподіваним попутним вітром, оскільки уповільнення інфляції розчищає шлях для малоймовірної м’якої посадки. Але поки економічна сторона рівняння виглядає вгору, політичні перешкоди чекають попереду.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Над перспективою нависають жеребкування президентських виборів у США, які пропонують абсолютно різні економічні результати для світу.

Це доповнюється стрімким зростанням державного боргу, ескалацією конфлікту на Близькому Сході, жорстокою війною між Росією та Україною та напругою в Тайванській протоці.

Це страшний фон для міністрів фінансів і керівників центральних банків, які збираються цього тижня у Вашингтоні на щорічну зустріч Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

«Не очікуйте жодної перемоги», — сказала в четвер директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, попередньо переглядаючи зустрічі. «Я сподіваюся, що люди залишатимуть звідси дещо піднесені, дещо більш налякані — сподіваюся, налякані, щоб змусити їх активно діяти».

За даними ОЕСР, рівень безробіття в країнах з розвиненою економікою залишається таким же, як і в 2022 році, приблизно в той час, коли центральні банки почали підвищувати вартість запозичень найшвидшими темпами за десятиліття.

Bloomberg Economics прогнозує, що глобальний ВВП цього року зросте на 3%, що нижче темпів зростання на 3,3% у 2023 році, але значно відрізняється від ведмежих прогнозів на початку року.

Нагадаємо, торгівля між Росією та Об’єднаними Арабськими Еміратами зросла втричі за останні три роки, заявив президент Володимир Путін, приймаючи в Москві правителя ОАЕ шейха Мухаммеда бін Заїда Аль-Нахайяна перед офіційними переговорами в понеділок.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...