Газові компанії ЄС попереджені про «небезпечну» транзитну угоду з Росією, – Bloomberg

Поділитися:

Комісар Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон попередила газові компанії регіону, що будь-які потенційні нові угоди щодо збереження газу з Росії через Україну будуть «небезпечним» вибором.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

“Немає виправдань, ЄС може жити без цього російського газу”, – сказав Сімсон на прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів енергетики. «Це політичний вибір, і небезпечний».

Ключова угода про транзит газу між Москвою та Києвом закінчується 31 грудня, і переговори продовжуються, щоб спробувати зберегти потоки, що надходять через трубопровід. Однак угода, схоже, не близька, оскільки до кінця залишилося менше трьох місяців. І Київ, і Москва заявили, що готові знайти рішення, яке могло б залучити Азербайджан, хоча висловлювалися побоювання щодо російських поставок, які таємно підмішуються.

Сімсон, яка наближається до кінця свого мандата на посаді керівника енергетики, сказала, що Європейська комісія повністю готова до сценарію нульового транзиту завдяки альтернативним маршрутам постачання та потужним рівням зберігання. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Україна має вирішувати майбутнє газопроводу, тоді як представники ЄС заявили, що не будуть вступати в нові переговори.

Обсяг повинен становити приблизно 10-11 мільярдів кубічних метрів, щоб досягти рівня, необхідного для безперебійного транспортування через величезну трубопровідну систему України, приблизно на п’ять мільярдів кубічних метрів менше, ніж зараз, за ​​словами людей, обізнаних із ситуацією.

Нагадаємо, у вересні дефляційні проблеми в Китаї ще більше загострилися. Споживчі ціни залишаються низькими, а вихідні ціни продовжують падати.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...