Охолодження ринку робочих місць у єврозоні викликає заклики до швидшого зниження ставок ЄЦБ, – Bloomberg

Поділитися:

Після багатьох років несподіваної стійкості на ринку праці єврозони нарешті з’явилися тріщини, що спонукало Європейський центральний банк до більш швидкого зниження процентних ставок.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Незважаючи на все ще рекордно низький рівень безробіття після інфляційного шоку та важкої економіки, політики бачать ознаки змін, які допомогли переконати їх підтримати ще одне зниження вартості запозичень цього тижня.

Незважаючи на відсутність подвійного мандату, за допомогою якого Федеральна резервна система націлена як на стабільність цін, так і на повну зайнятість, поштовх на європейському ринку праці може мати значний вплив на прогноз ЄЦБ щодо інфляції.

Оскільки такі великі компанії, як BASF SE і Thyssenkrupp AG, уже розвантажують персонал, деякі чиновники побоюються раптового погіршення ситуації, яке може ще більше вразити регіон, який балансує на межі рецесії.

«Я думаю, що вони збираються скоротити в жовтні і продовжуватимуть скорочувати — навіть якщо деякі з яструбів кажуть, що в циклі пом’якшення немає автоматизму», — сказав Сорен Радде, економіст Point72. «Вони на цьому шляху, і вони повинні бути. Основне занепокоєння – це справді ринок праці».

Був лише липень, коли президент Крістін Лагард назвала силу ринку праці в Європі причиною того, що ЄЦБ може «потратити час, щоб зібрати нову інформацію» під час визначення монетарної політики. Здається, цей час закінчився.

Нагадаємо, Європа, яка завжди прагнула бути зразком стабільності і процвітання, сьогодні стикається з низкою серйозних викликів, що можуть значно змінити її майбутнє.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...