Останні новини:

TotalEnergies: Британський податок на нафту зашкодить інвестиціям та операційній діяльності

Поділитися:

Заплановані зміни податку на нафту і газ у Великій Британії можуть змусити TotalEnergies SE скоротити капітальні витрати та реструктуризувати діяльність у країні, заявив головний виконавчий директор компанії Патрік Пуйанн.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Французька енергетична компанія попереджає, що нові податкові заходи, оголошені урядом Великої Британії, включаючи підвищення податку на надприбуток і скасування пільг на інвестиції, можуть підірвати капітальні витрати на проекти в Північному морі.

“Ми будемо дуже вибірково підходити до будь-яких капіталовкладень у Великій Британії і серйозно розглядаємо можливості реструктуризації діяльності,” – сказав Пуйанн під час щорічного дня інвестора компанії в Нью-Йорку.

Пуйанн також запропонував Великобританії взяти приклад з Норвегії, яка поєднує високі податки зі стимулами для інвестування. “Якщо ми матимемо високі фінансові витрати без будь-яких стимулів для інвестування, я боюся, що видобуток у Північному морі Великобританії швидко зменшиться,” – додав він.

Щодо плану Франції підвищити податки на прибуток корпорацій для зменшення дефіциту бюджету, Пуйанн зазначив, що вплив на TotalEnergies буде обмеженим, оскільки більша частина прибутку компанії реалізується та оподатковується в інших країнах. Запланований податок на викуп акцій складе близько 1% від витрат компанії на викуп, додав він.

Нагадаємо, плани нового уряду Франції щодо підвищення податків можуть мати «катастрофічні» наслідки для економіки країни та її авіаційної промисловості, заявив Віллі Уолш, генеральний директор Міжнародної асоціації повітряного транспорту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...