В ЄС фіксують зниження цін на пшеницю

Поділитися:

У вівторок пшениця на Euronext трохи знизилася, консолідуючись після зростання вдень раніше, оскільки трейдери пов’язують погодні та військові ризики з постачаннями з Чорного моря на тлі ознак того, що росія та Україна продовжують домінувати на експортних ринках із нижчими цінами.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext знизилися на 0,7% до 218,75 євро (244,13 дол. США) за тонну.

Раніше контракт продовжив зростання в понеділок і досяг найвищого рівня майже за тиждень на рівні 221,75 євро, після чого почав знижуватися.

Чикаго пшениця також виросла до тижневого піку, перш ніж відкотитися назад.

Останніми днями ринки пшениці зміцніли на тлі побоювань щодо ескалації війни в Україні.

Побоювання з приводу погоди, оскільки несприятливі умови викликають сумніви щодо розміру врожаю в росії та ставлять під загрозу посів пшениці озимої як в росії, так і в Україні, також вплинули на ціни.

Проте великий експорт конкурентоспроможних чорноморських постачань залишався обмеженням цін.

«Німеччина та Франція нині неконкурентоспроможні на експортних ринках. Одна тільки росія зараз експортує понад 1 мільйон тонн на тиждень, що достатньо для задоволення значної частини світового попиту», – сказав німецький трейдер.

“У Німеччині практично повністю відсутнє завантаження великих суден”, – повідомив трейдер, додавши, що завантаження обмежувалося невеликими судами для країн Європейського союзу та Великобританії.

За офіційними даними, експорт м’якої пшениці з ЄС у 2024/25 році досяг 5,86 млн тонн, що на 24% менше, ніж роком раніше, хоча дані щодо Франції та Болгарії були неповними.

Ринки олійних культур залишаються на позитивній території, чому сприяють посуха в Бразилії та новини про заходи стимулювання економіки в Китаї, найбільшому у світі імпортері сої.

Листопадовий ф’ючерс на ріпак на Euronext зріс на 0,9% до 479,50 євро за тонну після досягнення найвищого рівня за майже два місяці 481,75 євро.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...