Переговори ЄС і Китаю щодо електромобілів продовжаться, навіть якщо блок затвердить тарифи, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський Союз і Китай продовжуватимуть переговори щодо пошуку альтернативного рішення по тарифах навіть якщо країни-члени найближчими днями проголосують за встановлення зборів на електромобілі, повідомляють люди, знайомі з цим питанням.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Положення, що дозволяє продовжувати переговори, буде додано до законопроекту, за який очікується, що країни-члени проголосують на початку наступного місяця, сказав один із людей, який, як і інші, говорив на умовах анонімності. Спочатку голосування було заплановане на середу, але цей час трохи змістився після того, як ЄС і Китай погодилися активізувати переговори.
Після зустрічі минулого тижня між комісаром блоку з питань торгівлі Валдісом Домбровскісом і міністром торгівлі Китаю Ван Вентао ЄС заявив, що обидві сторони розглядають механізм контролю над цінами та обсягами експорту, щоб уникнути антисубсидійних мит.

Наразі ЄС відхилив пропозиції Китаю. Виконавчий орган блоку часто заявляв, що будь-яке рішення має відповідати правилам СОТ, враховувати вплив субсидій Китаю та щось, за чим ЄС міг би стежити за відповідністю.

Китай і ЄС домовилися активізувати переговори напередодні голосування щодо тарифів на електромобілі
Китай відкинув антисубсидійне розслідування як протекціоністський крок. Намагаючись заманити країни-члени в свій куток, Пекін пропонує як пряник збільшення інвестицій в автомобільні заводи — в таких країнах, як Іспанія та Угорщина — так і палицю, що полягає в загрозливих митах на молочні продукти, бренді, свинину та інші продукти, включаючи автомобілі з великими двигунами.

Офіційні особи впевнені, що у блоку є кількість голосів, щоб прийняти тарифи, але обережно роблять прогнози після того, як прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес виступив проти зборів, а Німеччина продовжує наполягати на угоді з Пекіном.

Нагадаємо, Росія планує витратити понад 40 трильйонів рублів (431 мільярд доларів) протягом шести років на досягнення соціальних цілей, поставлених Володимиром Путіним на новий президентський термін, повідомляє Міністерство фінансів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...