Останні новини:

Європейські фондові ринки близькі до рекордних максимумів, скорочення ФРС позитивно впливає на настрої, – Bloomberg

Поділитися:

Європейські фондові біржі зросли, щоб торгуватися на достатній відстані від своїх рекордних максимумів, відслідковуючи глобальне зростання на фінансових ринках після того, як Федеральна резервна система США оголосила про зниження процентної ставки на півпункту.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Індекс Stoxx Europe 600 зріс приблизно на 1% до 519,61 пункту станом на 8:25 ранку в Лондоні, трохи менше рекордного піку в 525,05 пункту, досягнутого в серпні. Акції роздрібної торгівлі перевершили показники, причому індекс сектора досяг історичного максимуму, в той час як захисні позиції – такі як комунальні послуги та телекомунікації – відстали.

Серед окремих продавців роздрібної торгівлі британська компанія моди та товарів для дому Next підскочила майже на 7%, підвищивши план прибутку вдруге за цей фінансовий рік завдяки високим продажам осіннього одягу.

Зростання європейських ринків відбувається на тлі того, що ф’ючерси на акції США вказують на сильне зростання на Уолл-стріт і це після того, як азіатські ринки закрилися підвищенням. Зросли очікування, що ФРС зможе спрямувати економіку США до м’якої посадки, хоча голова ФРС Джером Пауелл застеріг від припущень про продовження значного зниження ставок.

«Нам здається вірним те, що волатильність акцій має залишатися дуже високою в короткостроковій перспективі, що, враховуючи низьку ліквідність, може сприяти нестабільним змінам ціноутворення», — написав у примітці Крістофер Дембік, старший консультант з інвестицій у Pictet Asset Management.

Нагадаємо, Європейський центральний банк знизив процентні ставки вдруге цього року через зниження інфляції до 2% і занепокоєння щодо розвитку економіки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...