Єгипет прагне імпортувати СПГ на зиму, оскільки власний видобуток газу падає, – Bloomberg

Поділитися:

Єгипет прагне придбати 20 вантажів зрідженого природного газу, починаючи з жовтня, вперше за багато років імпортуючи це паливо напередодні зими.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Державна Єгипетська компанія General Petroleum Corporation оголосила тендер на 17 вантажів для свого плавучого імпортного терміналу в Айн-Сухна та ще три вантажі, які будуть доставлені в сусідню Акабу, Йорданія. За словами обізнаних джерел, Єгипет хоче отримати поставки з жовтня по грудень.

Швидке падіння видобутку газу в Єгипті та надзвичайно спекотне літо спонукали країну збільшити імпорт СПГ цього року до найвищого рівня з 2018 року. Купівля ще 20 вантажів цієї осені та взимку підвищує перспективу Єгипту стати нетто-імпортером газу. Це також загрожує підняти ціни в Європі та Азії.

«Єгипет справді став несподіванкою на світовому ринку СПГ», — сказала Анн-Софі Корбо, дослідник Центру глобальної енергетичної політики Колумбійського університету. «Виробництво повністю розвалилося. Це проблема, і її неможливо обійти: або ви зменшуєте попит, або збільшуєте чистий імпорт».

Нагадаємо, ціни на нафту різко впали, перекресливши зростання за рік, після того, як перспективна угода про відновлення поставок з Лівії знову звернула увагу трейдерів на занепокоєння щодо прохолодного світового попиту на сиру нафту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...