Гуггенхайм підноситься в пустелі, коли Абу-Дабі перетворюється на центр експатів, – Bloomberg

Поділитися:

Масивні напівпрозорі конуси, що ковзають узбіччями музею Гуггенхайма в Абу-Дабі, нарешті стають видимими для перехожих, що проносяться міською магістраллю. Він буде приблизно в 12 разів більший за свого нью-йоркського аналога.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Неподалік високі металеві конструкції, схожі на крила сокола, розташовані на даху нового Національного музею Заїда, лише за милі від майбутнього музею природознавства та філії Лувру, відкритого у 2017 році. Навколо все більше ознак масового будівельного буму, який змінює вигляд цього колись сонного, багатого нафтою емірату, який зберігає близько 6% світових запасів сирої нафти під своїми пісками та контролює 1,5 трильйона доларів державного багатства.

Розгалужені тематичні парки, п’ятизіркові готелі, розкішні будинки, спортивні комплекси та елітні офісні вежі ростуть із шаленою швидкістю, оскільки правителі міста витрачають мільярди на диверсифікацію економіки та обслуговування таких світових фінансових гігантів, як Brevan Howard Asset Management і Greg Coffey’s Kirkoswald.

Гуггенхайм є частиною проекту, який коштує понад 10 мільярдів доларів США для розвитку туризму та культурної діяльності в еміраті, столиці Об’єднаних Арабських Еміратів. Тим часом Абу-Дабі також вкладає мільярди в будівництво розгалужених житлових комплексів, щоб залучити багатих іноземців жити й працювати тут. Заможні покупці з Великої Британії, Індії, Іспанії та інших країн купують вілли на березі моря вартістю мільйони доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи