Сирія єдина з союзників Росії засуджує бойові дії у Курській області

Поділитися:

Понад тиждень після початку української операції в Курській області РФ, лише Сирія засудила дії ЗСУ, назвавши це “терористичною атакою”. Інші “дружні” країни уникають цього.

З моменту перетину кордону Росії українськими частинами 6 серпня лише Сирія назвала це “агресією”, яка, на їхню думку, відбулася через “колективну підтримку Заходу”. Сирійський президент Башар Асад, якого Путін свого часу врятував під час громадянської війни, залишився єдиним, хто відкрито підтримав Москву.

Натомість Китай, який перед вторгненням в Україну оголосив про “безмежне партнерство” з Росією, лише 12 серпня висловився. Пекін заявив лише, що “звернув увагу на ситуацію” і закликав до деескалації.

ОДКБ та її країни-учасниці теж не підтримали РФ. Єдиний на цю тему матеріал на сайті організації, опублікований 16 серпня, повідомляє, що ОДКБ “стежить за ситуацією” і пообіцяла виконати всі необхідні процедури, якщо Росія попросить військову допомогу.

Навіть найближчий соратник Путіна Олександр Лукашенко відкрито не засудив операцію на Курщині. Він розповів, що у всьому винен буцімто Захід, якому це “вигідно” і закликав “закінчити цю бійку”.

Нагадаємо, 13 серпня Росія розкритикувала західних союзників України в Організації Об’єднаних Націй за те, що вони, мовляв, “не засудили наступ Києва на Курську область РФ”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...