Саудівська Аравія реформує закон про інвестиції задля залучення іноземців, – Bloomberg

Поділитися:

Саудівська Аравія оголосила про нові правила ведення бізнесу, спрямовані на підвищення прозорості та спрощення процесу інвестування в королівство, оскільки воно прагне залучити більше іноземного капіталу для підтримки диверсифікації економіки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Оновлений інвестиційний закон розширює права інвесторів, гарантуючи верховенство права, справедливе ставлення та свободу переказу коштів без затримок, серед іншого, повідомило Міністерство інвестицій у неділю. Ліцензії іноземних інвесторів також будуть скасовані та замінені на «спрощений» процес реєстрації, а спеціальні сервісні центри відкриються, щоб допомогти прискорити процес інвестування в Саудівській Аравії. Реформи мають набути чинності на початку 2025 року.

«Закон підтверджує відданість Саудівської Аравії створенню сприятливого та безпечного середовища для інвесторів», — сказав у заяві міністр інвестицій Халід Аль-Фаліх.

За останні роки Саудівська Аравія зробила кілька кроків для залучення іноземних інвестицій, включаючи видачу віз спеціально для інвесторів, створення спеціальних економічних зон із нижчими податковими ставками та впровадження нових законів, пов’язаних із цивільними угодами та банкрутством.

Нагадаємо, супутникові знімки показують, що другий танкер зі зрідженим природним газом пришвартувався до експортного терміналу на півночі Росії, який підпадає під санкції США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...