Чехія обрала Korea Hydro & Nuclear Power Co. замість Electricite de France SA для будівництва двох ядерних реакторів, – Bloomberg

Поділитися:

Чеська Республіка вибрала корейську KHNP замість EDF для будівництва двох нових реакторів. Йдеться про багатомільярдний проєкт, який має стати найбільшою інвестицією в історії країни.

Про це повідомляє  Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зараз KHNP вестиме переговори з чеськими офіційними особами та державною комунальною компанією CEZ AS щодо умов контракту на два реактори на національному комплексі Дуковани, з потенційним варіантом ще двох на об’єкті Темелін, заявив у середу прем’єр-міністр Петр Фіала.

Чехія, яка не має виходу до моря, з обмеженими можливостями для вітрової та сонячної енергії, робить ставку на атомну енергію як ключову частину свого плану відмовитися від вугілля, а також російської нафти та газу. Раніше уряд пообіцяв фінансову підтримку, щоб допомогти CEZ ввести в експлуатацію принаймні один великий реактор, який почне замінювати застарілі ядерні блоки радянських часів.

Пропозиція KHNP була «найкращою в усіх аспектах» і передбачає вартість будівництва близько 200 мільярдів крон (8,6 мільярда доларів) для кожного з перших двох блоків, сказав Фіала. Це означає, що ціна виробленої електроенергії може становити не більше 90 євро за мегават-годину.

Нагадаємо, велика економічна перебудова Сі Цзіньпіна знижує темп та дещо пом’якшує загальне сповільнення Китаю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...