У Росії подорожчали продукти харчування та паливо, – Bloomberg

Поділитися:

Зростання цін у Росії прискорилося, ця тенденція існує вже шостий місяць поспіль. Також Центробанк РФ заявляє про стримування інфляції.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Найближчим часом в Росії може підвищитися ключова ставка – це може статися вже у липні, під час засідання уряду.

Згідно з даними Федеральної служби статистики, опублікованими ввечері в середу, річна інфляція в червні зросла до 8,59% з 8,30% у попередньому місяці. Хоча в місячному вимірі зростання цін сповільнилося до 0,64% з 0,74% у травні, воно все ще залишається високим, що зумовлено вартістю як продуктів харчування, так і послуг.

Основні продукти харчування, такі як овочі, подорожчали на 19% порівняно з попереднім роком, а ціни в червні зросли на 2% порівняно з попереднім місяцем. Ціни на картоплю порівняно з місяцем раніше зросли майже на 34%.

На початку липня інфляція продовжила прискорюватися через планове підвищення тарифів на комунальні послуги та вартість проїзду в громадському транспорті, а також сезонне зростання цін на авіаквитки та готелі.

Протягом тижня до 8 липня ціни зросли на 0,27%, менше ніж на 0,66% тижнем раніше. Проте найшвидше подорожчали продукти харчування та бензин.

Нагадаємо, лідери країн Альянсу хочуть найближчим часом звернутися до Китаю із закликом стосовно припинення підтримки РФ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...