Саудівська Аравія погрожує ЄС у відповідь на рішення про арешт російських активів, – Bloomberg

Поділитися:

На початку 2024 року Саудівська Аравія приватно натякнула, що може продати деякі європейські боргові авуари, якщо G7 вирішить арештувати майже 300 мільярдів доларів із заморожених активів Росії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Міністерство фінансів Саудівської Аравії повідомило деяким колегам з країн Великої сімки про свою опозицію до ідеї виділення коштів з прибутків заморожених російських активів, яка мала на меті підтримати Україну. Один з чиновників описав це як приховану загрозу. Саудівці особливо згадали борг, виданий французьким казначейством, сказали двоє людей.

У травні та червні G7 вивчала різні варіанти щодо коштів російського центрального банку. Зрештою група погодилася використовувати отримані прибутки та залишити самі активи в спокої, незважаючи на те, що США та Велика Британія закликають союзників розглянути більш сміливі варіанти, включаючи повне блокування. Деякі країни-члени ЄС були проти цієї ідеї, бо були стурбовані тим, що вона може підірвати валюту.

Нагадаємо, індійський прем’єр-міністр, який називає Путіна «другом», зробив заяву. У ній, зокрема, він закликає російського президента шукати шляхи до мирного припинення війни.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...