Airbus SE скоротила цілі щодо поставок літаків на рік та прибутки, – Bloomberg

Поділитися:

Airbus скорочує свої плани, оскільки виробництво страждає через перешкоди в ланцюзі поставок. Зокрема, підвищуються ціни на складові та компоненти для літаків.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Європейський виробник літаків, який є лідером у світі, заявляє про те, що сьогодні попит на його продукцію б’є всі рекорди. Натомість випускати стільки літаків, скільки потрібно замовникам, компанія не може. Тут є прямі наслідки того, що ланцюги поставок зламані. На додаток зростають і ціни на життєво важливі компоненти.

У своїх нових планах компанія очікує передати 770 літаків цього року, позаяк раніше були заяви про 800 літаків до кінця поточного року. Головний виконавчий директор Гійом Форі сказав, що ситуація не покращується, що вимагає від компанії скорегувати свої цілі у бік зменшення. Також він наголосив, що компанія вже давно каже про наявність проблем із поставками. На додаток не вистачає й кваліфікованих робітників.

Airbus SE очікує цього року скоригований прибуток до вирахування відсотків і податків у розмірі 5,5 мільярда євро (5,9 мільярда доларів США), порівняно з попередньою ціллю в 7 мільярдів євро. Компанія також скоротила свій прогноз щодо вільного грошового потоку до фінансування клієнтів приблизно до 3,5 мільярда євро.

Нагадаємо, Китай пропонує пільги для німецьких автовиробників.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...