Пекін пропонує німецьким виробникам автомобілів значні пільги, – Bloomberg

Поділитися:

Китай пропонує пільги для німецьких автовиробників. Таке рішення, на думку керівництва країни, може запобігти стягненню податків з електромобілів китайського виробництва.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Офіційний Пекін вирішив запропонувати рішення для виробників автомобілів класу люкс з Німеччини. Йдеться про пільги, але лише у тому разі, якщо Берлін переконає Європейський Союз знизити мита на експорт китайських електромобілів. Йдеться насамперед про те, що Китай запропонував знизити існуючі тарифи на автомобілі з великими двигунами в обмін на скасування запланованих зборів на імпртовані в ЄС електромобілі. На даний момент Піднебесна вводить 15% збір на пасажирські транспортні засоби з Європи.

Міністр торгівлі Китаю Ван Веньтао зробив дуже прозорий натяк на можливість переваг своєму німецькому колезі Роберту Хабеку. Це сталося під час зустрічі в суботу в Пекіні, Триденний візит Хабека до Китаю відбувся через кілька тижнів після того, як у ЄС запропонували підвищити тарифи на електромобілі до 48% пізніше цього року.

Натомість ЄС вбачає у цьому дещо інший підхід. Зокрема, європейська комісія заявляє, що нові тарифи встановлюються виключно на основі юридичних висновків поглибленого дослідження масштабних державних субсидій Пекіна. Нові митні тарифи мають на меті вирівняти умови гри, компенсуючи китайську допомогу чимось рівноцінним.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Китаю Лі Цян цього тижня провели низку важливих окремих зустрічей в Південно-Східній Азії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...