Євросоюз поверне мито на українські товари – подробиці

Поділитися:

Єврокомісія розглядає можливість найближчим часом запровадити ввізне мито на українські яйця та цукор. Таким чином ЄС повертається до умов експорту наших товарів довоєнного часу.

Про це повідомляють європейські ЗМІ.

Як повідомляє Euronews, імпорт українських яєць уже на рівні ліміту на постачання до ЄС. Тому, швидше за все, ЄК поверне ввізне мито на цю українську продукцію протягом наступних двох тижнів.

Видання пише, що нова схема вільної торгівлі, яка набула чинності 6 червня, включає автоматичний захисний механізм. Його метою є захист окремих чутливих європейських секторів, таких як яйця, птиця, цукор, кукурудза, лущене зерно, овес і мед, від різкого зростання імпорту внаслідок скасування квот та мит.

Зазначається, що ЄК має право задіяти «екстренне гальмування» і знову ввести тарифні квоти на імпорт певних товарів з України, якщо їх обсяги будуть вищими за середній показник імпорту за період з 1 липня 2021 року по 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що це буде не перше рішення проти українських товарів. Днями ЄК вирішила, що починаючи з 19 червня поточного року та до 5 червня 2025 року український овес імпортуватиметься до країн Євросоюзу в рамках тарифної квоти, що діяла до війни (з 2016 року) між двома сторонами. Повторне запровадження цієї тарифної квоти зумовлене результатом перегляду автономних торгових заходів (АТМ), які діють з 6 червня 2024 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...