Останні новини:

“Укренерго” оголосило про полегшення ситуації у енергетиці через введення у роботу одного з блоків АЕС

Поділитися:

Обмеження електроенергії для українців стануть м’якшими завдяки іншому підходу до лімітів і виходу з ремонту додаткового блоку на АЕС. Про це розповів голова компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі токшоу “Української правди” 6 червня.

“Із суботи ми спробуємо трошки поміняти методику розподілу лімітів. Замість того, щоб доводити ліміт у мегаватах до кожної області, ми будемо доводити кількість черг, яку кожна область повинна буде відключити. Кожна область має те споживання, яке можна відключити, окрім критичної інфраструктури, і це споживання розбите на шість рівних частин – черг. Ми спробуємо говорити, що кожна з областей має відключити, наприклад, дві черги або три черги. Це має призвести до більш рівномірного розподілу”, – сказав він.

Окрім того, за словами Кудрицького, найближчим часом – приблизно в ніч із п’ятниці на суботу – вийде в роботу додатковий блок на атомних електростанціях.

“Це дасть нам на два тижні досить приємну приварку до потужності, якою ми володіємо й управляємо в енергосистемі. Тобто графіки не зникнуть, але вони стануть м’якшими по всій Україні”, – сказав він.

Нагадаємо, 5 червня видання Euractiv повідомило, що дванадцять країн-членів Європейського Союзу виступили за пришвидшення процесу вступу України та Молдови до ЄС та закликали формально розпочати переговори про членство до кінця червня. Документ підписали глави МЗС Чехії, Швеції, Естонії, Фінляндії, Португалії, Латвії, Польщі, Литви, Німеччини, Словенії, Румунії та Словаччини.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи