У РФ зменшили кількість кораблів у Чорному та Азовському морях через страх втратити їх – Братчук

Поділитися:

Російські окупанти побоюються виводити на бойове чергування в Чорне море свої кораблі, оскільки ті є зручною ціллю для Сил оборони України. Про це сьогодні, 5 червня, в ефірі повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“У Чорному морі один ворожий корабель. Поки що немає ракетоносіїв, тому що вже цей тиждень традиційно кожного дня ворог один-два кораблі виводить — це підводні човни, тому що надводні свої ракетоносії росіяни виводити саме на бойове чергування в Чорне море просто бояться, бо прекрасно розуміють, що вони є гарною ціллю для наших Сил оборони”, — сказав він.

Братчук також розповів, як минула ніч на півдні України. За його словами, з мису Чауда, з території тимчасово окупованого Криму, росіяни запускали дрони-камікадзе Shahed (“Шахед”).

“Одеський регіон цього разу обійшли стороною “Шахеди”, а ось Миколаєву довелося попрацювати, власне, як і Херсону. Ну, Херсон взагалі обстрілюється дуже часто й ствольною артилерією ворога. По Миколаєву 6 дронів-камікадзе було знищено. На жаль, уламки одного з них впали на один з об’єктів. Постраждалих немає, виникла пожежа, дуже швидко її погасили, тому обійшлося малою кров’ю… По Херсону теж є збиті. Була контрбатарейна боротьба з лівим берегом, там, де у ворога знаходиться угруповання “Днепр”. Тому традиційно все для Херсона, практично традиційно для Миколаєва, Одеса трішечки видихнула цієї ночі”, — повідомив спікер.

Нагадаємо, учора, 2 червня, прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявив, що Бухарест обговорює можливість передачі Україні комплексу ППО Patriot.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...