Через зірвану логістику росіянам стало небезпечно у Криму

Поділитися:

Ситуація в Криму для окупантів стрімко погіршується. Нещодавні удари по паромній переправі, яка забезпечувала значну частину військової логістики Росії, спричинили зміну настроїв серед окупантів. Хоча паніки там поки немає, усвідомлення тимчасовості їхнього перебування на півострові зростає.

Про це повідомив  Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

“Попереджали неодноразово, що саме час “гостям” забиратися з нашого Криму. Коли було влучено в паром, вони відчули це на собі, коли їх відправили через Чонгар до Росії. Настрої змінились — вони не стали панічними, але з’явилось усвідомлення того, що росіяни у Криму не назавжди”, — розповів він.

Кримська паромна переправа була основною логістичною гілкою забезпечення інтересів армії РФ на півострові, але зараз вона не здатна забезпечити такий обсяг перевезень. Альтернативою мала б стати російська залізниця, яка ще не побудована. Проте вона також під загрозою ударів з боку Сил Оборони України.

“На паром припадала левова частка логістики. Міст більше чверті цього забезпечення не міг виконувати, просто в результаті того, що він був пошкоджений. Ракетна залізниця ще не побудована. Навіть коли буде побудовано, то це буде близько до лінії бойового зіткнення, куди буде діяти широкий асортимент видів зброї ЗСУ. Тому їм час забиратися”, — пояснив Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо, що дрони розробки Служби безпеки України знищили в тимчасово окупованому Криму радіолокаційну станцію ворога “Небо СВУ”. Її вартість — 100 мільйонів доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...