Останні новини:

Сі Цзіньпін планує збільшити контакти та співпрацю із арабськими державами, – Bloomberg

Поділитися:

Лідер Китаю зробив заяву стосовно співпраці із країнами арабського світу. На його думку, Китай має помітно збільшити контакти у низці сфер, серед яких ключове значення мають фінанси та технології. Пекін за допомогою таких зв’язків може посилити свій вплив на Близькому Сході та покращити позиції.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий”.

Сі наголосив на тому, що «Китай працюватиме з арабською стороною як з хорошими партнерами, щоб зробити наші відносини моделлю для підтримки світового миру та стабільності». Таку заяву китайський лідер зробив під час Китайсько-арабського форуму співпраці в Пекіні. Серед цікавих напрямків він також виділив штучний інтелект та «зелені» технології.

Загалом відомо, що впродовж останніх років Китай впевнено активізував свої дипломатичні та інші зусилля на Близькому Сході. Так, лише у 2023 році за участі Китаю було досягнуто важливої угоди між Саудівською Аравією та Іраном. Завдяки цьому, а також іншим планомірним діям Китаю сталося прискорення інвестицій між Піднебесною і Близьким Сходом.

Нагадаємо, прогноз зростання економіки Китаю у МВФ підвищили – зараз прогнозують до 5%, пояснюючи це стрімким початком поточного року. Минула позначка у прогнозі була на рівні 4,6%.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...