Китай та Росія дали обіцянку посилити боротьбу проти США, – Bloomberg

Поділитися:

Під час зустрічі президенти Китаю та РФ Сі Цзіньпін і Володимир Путін пообіцяли, що не припинятимуть своїх дій стосовно США. Натомість їхня співпраця матиме нову мету — максимально активізуватися проти так званого стримування цих обох країн США. Також під час заяви прозвучало попередження про те, що між трьома державами зростає ядерна напруга.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Переговори у Пекіні були непрості, а після двох годин лідери країн зробили спільну заяву — підсумували все, про що встигли поговорити. Зокрема, і Путін, і Сі Цзіньпін обрали мову звинувачень США. Перше та найголовніше — у тому, що США планує розміщувати свої ракетні системи по всьому світі, і це, на думку обох президентів, збільшує загрозу для РФ та Китаю. Курс Вашингтону було названо деструктивним та ворожим, що, на думку Путіна та Сі, потребує посилення координації між військовими обох країн.

Одна з тез промови стосувалася підвищених стратегічних ризиків, до яких призвела зростаюча напруга між ядерними країнами. Обидва президенти також прямо звинуватили США в прагненні порушити стратегічний ядерний баланс, метою чого є «вирішальна військова перевага».

Нагадаємо, що візит до Китаю — перший закордонний візит Путіна після інавгурації, яка знаменувала собою початок 5-го президентського терміну. Експерти наголошують, що візит демонструє важливість відносин із Китаєм для самого Путіна і для РФ загалом. Саме так Росія може протистояти санкціям США проти неї, які Путін встиг назвати безпрецедентними.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...