Фермери з посушливої частини Бразилії, які традиційно вважаються лідерами у вирощування сої, кави та цукру, хочуть взятися за вирощування какао. Це спричинене тим, що у Африці, де какао вирощують століттями, ситуація значно погіршилася через низку причин — це і погана погода на тлі зміни клімату, і старіння дерев та їхні хвороби.
Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.
Фермери зі штату Байя готові розпочати вирощування какао. Цей регіон має всі принади для такої рослини — він посушливий та спекотний. Традиційно тут, у цій частині Бразилії, багато впливових фермерів. Зокрема, саме вони змогли розбагатіти, експортуючи по всьому світі сою, бавовну, каву. Тепер вони вивчили всі умови та готові займатися ще одним продуктом — вирощувати какао-боби. Перші плантації вже закладено, деревам ще принаймні рік до початку плодоношення, натомість всі ризики прораховані, а прогнози напрочуд гарні.
Зараз у новий бізнес хочуть увійти не тільки невеликі потужні фермерські господарства, але й незалежні виробники, а на додаток ще й корпоративні гіганти. Зокрема, йдеться про те, що Cargill Inc. співпрацює з великою фермерською групою Schmidt Agricola, а мета такої колаборації — 900-акрова плантація (приблизно 400 га). Також «у справі» й один з найбільших виробників шоколаду у світі — Barry Callebaut AG. Разом з партнером ця компанія планує вирощувати какао на 5 тисячах гектарів у штаті Байя.
Нагадаємо, ціна какао до кінця року перевищить $12-13 тис. за тонну, а може навіть наблизитися до $15 тис.
Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!