Російська загроза спонукає ЄС розглянути фінансування оборони, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський інвестиційний банк розглядає шляхи розширення підтримки оборонної промисловості, що допоможе ЄС зміцнити свою безпеку у відповідь на зростаючу загрозу з боку Росії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Кредитний підрозділ Європейського Союзу веде переговори з виконавчою владою блоку та іншими зацікавленими сторонами щодо початку інвестування у військові компанії, які виробляють оборонну продукцію. Лідери ЄС обговорять роль ЄІБ в оборонній готовності під час зустрічі наступного тижня.

ЄС намагався розбудувати свій оборонний потенціал після вторгнення Росії в Україну та після років недофінансування державами-членами. Блок оголосив цього місяця, що він виділить початкові 1,5 мільярда євро (1,6 мільярда доларів) для стимулювання сектора, але керівник промисловості ЄС Тьєррі Бретон закликав інвестиції в розмірі 100 мільярдів євро.

«Ми готові зробити більше, щоб зробити внесок у спільні проекти, які стимулюють європейську промисловість і зміцнюють захист і стримування Європи», – заявила президент ЄІБ Надя Кальвіно минулого місяця після зустрічі міністрів фінансів ЄС.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський виключив необхідність введення французьких військ для боротьби в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...