Ринкова капіталізація криптовалют зростає до 2 трильйонів доларів на фоні ралі біткойна – Bloomberg

Поділитися:

Загальна вартість ринку криптовалюти підскочила приблизно до 2 трильйонів доларів США вперше за майже два роки на тлі зростання біткойна, спричиненого ETF.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Найбільший цифровий актив, який, згідно з даними CoinMarket, становить близько 52% усього ринку, у вівторок зріс на 5,1% до 57 443 доларів. Цього тижня біткойн зріс приблизно на 12% і торгується на найвищому рівні з грудня 2021 року. Місяцем раніше вартість крипторинку сягнула близько 2,7 трильйона доларів, коли ціни на токени були рекордними за весь час.

Ціна біткойна зросла на 32% з початку року, продовжуючи тривале зростання, яке також розпалило спекулятивний апетит до менших токенів, таких як Ether і Dogecoin.

Чисті 6,1 мільярда доларів США влилися в партію знакових біржових фондів біткойн, які почали торгуватися в США 11 січня, що свідчить про зростання попиту на токен за межі відданих ентузіастів цифрових активів. Майбутнє скорочення зростання пропозиції біткойнів, удвічі, додає оптимістичних настроїв.

Нагадаємо, глобальна економіка має дедалі більші шанси на рецесію, заявили фінансові керівники в заключному драфті заяви G-20 на зустрічі цього тижня в Бразилії, посилаючись на більш швидке, ніж очікувалося, зниження інфляції як один із потенційних ризиків.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності