Evergrande готовий до ліквідації, оскільки криза нерухомості в Китаї затягується – Вloomberg

Поділитися:

China Evergrande Group отримала наказ про ліквідацію від суду Гонконгу, що поклало початок складному процесу, щоб розділити найбільшу жертву кризи власності, яка руйнує другу за величиною економіку світу.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Рішення судді з Гонконгу Лінди Чан, винесене в понеділок, є останнім поворотом у сазі, згідно з якою Evergrande накопичила зобов’язання на понад 300 мільярдів доларів під час буму нерухомості в Китаї, перш ніж перетворитися на символ краху ринку, який має небагато ознак закінчення. У понеділок, перш ніж торги його акціями були припинені, будівельник був оцінений лише в 275 мільйонів доларів, що на 99% нижче від свого піку.

Крах Evergrande є, безумовно, найбільшим за всю кризу, яка призвела до зниження економічного зростання Китаю та призвела до рекордної кількості неплатежів розробниками. Ліквідація стане перевіркою законності гонконгських судів у Китаї, де знаходиться більшість активів Evergrande. Будь-якому новому керівництву також потрібно буде орієнтуватися в продажі активів у галузі, де бракує ліквідності та впевненості.

За ліквідацією уважно спостерігатимуть глобальні інвестори, які витягли мільярди доларів із материкового Китаю частково через занепокоєння щодо нерівних умов для іноземного капіталу, оскільки президент Сі Цзіньпін посилює контроль Комуністичної партії над економікою. Політикам, можливо, доведеться збалансувати конкуруючі пріоритети, намагаючись зміцнити довіру інвесторів, забезпечуючи при цьому будівництво недобудованих будинків і збереження стійкості фінансової системи до бід галузі нерухомості.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...