Китай посилює стимули, дозволяючи банкам зберігати менші резерви – Вloomberg

Поділитися:

Китай заявив, що протягом двох тижнів скоротить норму обов’язкових резервів для банків, і натякнув на подальші заходи підтримки, незвичайно раннє оприлюднення, яке демонструє зростаючу нагальність уряду президента Сі Цзіньпіна зміцнити економіку та зупинити крах фондового ринку на 6 трильйонів доларів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

RRR, який визначає суму готівки, яку банки повинні зберігати в резерві, буде знижено на 0,5 відсоткового пункту 5 лютого, щоб забезпечити ринок довгостроковою ліквідністю в розмірі 1 трильйона юанів ($139 мільярдів), повідомляє Народний банк Китаю.

Через кілька годин після оголошення регулюючі органи додали додаткові заходи для підтримки падіння ринків нерухомості та фондових ринків. Вони розширили використання позик на комерційну нерухомість для забудовників, щоб допомогти їм погасити інші борги, і дали поштовх акціям Китаю та Гонконгу, оприлюднивши кроки для поглиблення фінансових зв’язків із Гонконгом.

Зміщення банківських резервів ознаменувало рідкісне та прозоре виявлення зміни політики голови НБК. Зазвичай центральний банк оголошує про це на своєму веб-сайті першим, а Державна рада — кабінет міністрів Китаю — іноді натякає на це заздалегідь. Але тривожні економічні дані та масштабне падіння акцій спонукали владу посилити риторику цього тижня. Зауваження Пана доповнюють шквал обіцянок від інших агентств після заклику прем’єр-міністра Лі Цяна стабілізувати ринок.

Нагадаємо, далекосяжний план щодо спрямування торгівлі між Європою та Азією через Близький Схід ризикує застопоритися, навіть не розпочавшись.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи