Останні новини:

ВВП Китаю зріс приблизно на 5,2% у 2023 році, заявив прем’єр Лі в Давосі – Bloomberg

Поділитися:

Економіка Китаю зросла приблизно на 5,2% у 2023 році, перевищивши офіційну ціль зростання уряду на рік, не покладаючись на «великі стимули», заявив прем’єр-міністр Китаю Лі Цян у Давосі.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Минулого 2023 року економіка Китаю відновилася та піднялася з орієнтовним зростанням приблизно на 5,2%, що вище цільового показника «близько 5%», встановленого на початку минулого року», — сказав Лі у вівторок під час своєї першої появи в якості китайського урядовця. Офіційна особа № 2 щорічного Всесвітнього економічного форуму.

«Сприяючи економічному розвитку, ми не вдавалися до масових стимулів», — додав Лі. «Ми не шукали короткострокового зростання, накопичуючи довгостроковий ризик».

Лі, який був найвищим чиновником, якого країна відправляла в Давос після того, як президент Сі Цзіньпін відвідав Давос у 2017 році, підкреслив зусилля, яких Китай вживає, щоб викликати довіру до своєї економіки та уряду. Його коментарі прозвучали за день до того, як країна збирається опублікувати низку економічних даних за грудень і 2023 рік, включаючи останні показники зростання валового внутрішнього продукту.

Нагадаємо, впевненість у стійкості глобальної економіки підбадьорює учасників Давосу на тлі війни та майбутніх політичних потрясінь у наступному році.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...