Ранковий обстріл Харкова – що відомо

Поділитися:

Постраждали не тільки житлові будинки.

Увівторок, 2 січня, росіяни обстріляли Харків, унаслідок чого одна людина загинула та ще 45 було травмовано. Попередньо відомо, що ворог випустив по місту ракети “Кинджал” або “Іскандер-К”.

У коментарі ЗМІ мер Харкова Ігор Терехов зауважив, що не всі вибухи, які чули містяни були від ворожих цілей. Останній з них — вибух газу.

За словами очільника міста, руйнувань зазнали не тільки житлові будинки, а й обʼєкти інфраструктури. Зокрема, пошкоджено газопровід, мережу теплопостачання. Тепло відсутнє у 6 домівках, проте працівники тепломережі та комунальники вже працюють над усуненням цієї проблеми.

“Потужні вибухи прогриміли у Харкові. Перш за все хочу сказати, що час, це 7:30 ранку, це час, коли люди збираються на роботу, і це було зроблено навмисно. Що стосується руйнувань, це дуже серйозні руйнування, багато розбитих будинків. Постраждали, окрім будинків, адміністративні будинки, окрім цього, хочу сказати, що постраждали магістральні газопроводи та був вибух газу у Харкові”, — сказав мер Харкова Ігор Терехов на місці ракетних ударів.

Зауважимо, що голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що атаку здійснили саме “Кинджалами”. Також за його словами, ворог здійснив 6 обстрілів Шевченківського району, проте пізніше Ігор Терехов у розмові з журналістами зазначає, що вибухи було чотири.

Нагадаємо, Повітряні сили Збройних сил України попереджають про застосування російськими військами дронів-камікадзе, під загрозою – Дніпропетровська та Кіровоградська області.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи