Чорноморський флот залишив Чорне та Азовське моря – що відомо

Поділитися:

Росія завела всі кораблі Чорноморського флоту до пунктів базування. Зокрема, пішов у невідомому напрямку, ймовірно, до порту Новоросійська малий ракетний корабель “Циклон”. Про це сьогодні, 25 грудня, заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Чорноморський флот Російської Федерації взагалі зник із Чорного моря, з Азовського, зокрема. Поки що йдеться тільки про кораблі. Вони перебувають у пунктах базування. Основна частина ракетоносіїв — в порту “Новоросійськ”. Сьогодні вже відбуваються чималі роботи в одному з портів тимчасово окупованої Абхазії. Нагадаю, що це територія Грузії, захоплена Російською Федерацією. Там є база Очамчира, де перебувають російські морські прикордонники, туди й намагатимуться згодом перевести основну частину Чорноморського флоту РФ. Тому що тимчасово окупований український Севастополь сьогодні для ворога є непривітною територією. Там є один ракетоносій, але і цей “Циклон” — це новий проєкт, який був спущений на воду, увійшов до складу Чорноморської флотилії, називатимемо її “флотилія”, тому що їхній флагман “Москва” відомо де — теж покрутився і пішов у невідомому поки що напрямку. Я думаю, що в районі Новоросійська”, — розповів гість ефіру.

На його думку, російський флот ховається, зокрема після того, як Україна продемонструвала, що має на озброєнні не тільки морський дрон “Малюк”, а й “Мамай”.

Нагадаємо, у Луганській області протягом минулої доби російські окупаційні війська здійснили спробу атакувати позиції Сил оборони України на Сватівському напрямку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності