Підвищення рейтингу Греції Fitch розширює ринок для облігацій країни – Bloomberg

Поділитися:

Рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг Греції до інвестиційного рівня, відкривши двері до багатотрильйонного інвестиційного пулу для національних облігацій.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У п’ятницю фірма надала Греції рейтинг BBB- зі стабільним прогнозом, повторюючи рішення S&P Global Ratings підвищити рейтинг країни наприкінці жовтня після 13 років рейтингу «сміття».

«Fitch очікує, що загальний державний борг/ВВП залишатиметься на різкій тенденції до зниження завдяки стабільному номінальному зростанню, перевиконанню бюджету та сприятливій структурі обслуговування боргу», — заявило Fitch. Політичні ризики розвіялися після явної перемоги правоцентристської Нової демократії на виборах наприкінці червня, також йдеться в повідомленні.

Цим кроком Fitch прокладає шлях для повернення грецьких облігацій до низки індексів облігацій лише інвестиційного рівня, якими керують такі фірми, як Bloomberg, FTSE, IHS Markit і JPMorgan Chase. Щоб бути частиною таких вимірювань, зазвичай потрібні принаймні два рейтинги BBB- або еквівалентні від трьох великих компаній.

Нагадаємо, повернення страйкуючих Об’єднаних автомобільних робітників до транспортних конвеєрів сприяло підвищенню листопадової зарплати, що символізує паузу в останній тенденції сповільнення зростання зайнятості в США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...