США вимагають від Китаю більшої прозорості в монетарній політиці – Вloomberg

Поділитися:

Міністерство фінансів США повторило свій заклик до більшої прозорості в тому, як Пекін проводить свою валютну політику, і заявило, що спостерігає за Китаєм разом з п’ятьма іншими великими торговельними партнерами щодо його валютної практики.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У своєму піврічному звіті про іноземну валюту, опублікованому у вівторок, Міністерство фінансів утрималося від визначення будь-якого торгового партнера валютним маніпулятором.

«Нездатність Китаю опублікувати інформацію про валютні інтервенції та ширший брак прозорості щодо ключових характеристик його механізму обмінного курсу роблять Китай винятком», — йдеться у звіті Міністерства фінансів.

Оголошення було оприлюднено всього за два дні до того, як міністр фінансів Джанет Єллен зустрінеться зі своїм китайським колегою, віце-прем’єром Хе Ліфеном. Очікується, що протягом двох днів зустрічей дует допоможе відновити економічний діалог на високому рівні, який був значною мірою перерваний під час ескалації двосторонньої напруженості з питань, починаючи від торгівлі до безпеки.

Нагадаємо, ПАТ “Газпром” цього року надішле додаткові обсяги газу до Китаю та Угорщини.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...