Країни G-7 критикують використання економічної залежності бідних країн як зброю для примусу – Вloomberg

Поділитися:

Керівники торгівлі найбільш розвинутих економік критикували одні країни за використання комерційної вразливості інших для досягнення політичних цілей.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Міністри торгівлі країн Великої сімки пообіцяли побудувати більш широку мережу з країнами, що розвиваються, щоб забезпечити стійкість ланцюжків поставок для ключових товарів, включаючи важливі мінерали, напівпровідники та батареї, згідно зі спільною заявою групи, опублікованою в неділю після завершення двосторонньої зустрічі.

Хоча в заяві не уточнюється, які країни використовують таку тактику, Китай, ймовірно, є однією з цілей цієї мови. В останні роки він використовував тарифи, заборони на імпорт і обмеження проти Австралії, Литви та інших країн, намагаючись змінити політику, яка їм не подобається, або щоб висловити невдоволення діями іноземних урядів.

Група провела роз’яснювальну сесію з країнами, що не є членами — Індією, Індонезією, Австралією, Чилі та Кенією — а також зустрілася з приватними компаніями, підкреслюючи пріоритетність безпеки ланцюгів постачання.

Нагадаємо, виробникам нафти в Аргентині буде заборонено експортувати, якщо вони не збільшать поставки палива для усунення дефіциту в країні, заявив міністр економіки та кандидат у президенти Серхіо Масса.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи