Зростання Китаю перевершує прогнози, оскільки споживчі витрати покращуються – Bloomberg

Поділитися:

Економіка Китаю набрала обертів у минулому кварталі, оскільки люди збільшили витрати на все, від ресторанів і алкоголю до автомобілів, компенсуючи гальмування кризою нерухомості та ставлячи річну мету зростання Пекіна цілком доступною.

Про це повідомляє “Перший Бізнесовий“.

Валовий внутрішній продукт за три місяці, що закінчилися у вересні, зріс на 4,9% у річному обчисленні та на 1,3% у порівнянні з попереднім кварталом, значно перевищивши очікування економістів, оскільки зусилля уряду щодо стимулювання, здавалося, прижилися. Цифри отримали поштовх завдяки різкому зростанню роздрібних продажів минулого місяця, яке зафіксувало найбільший стрибок з травня. Рівень безробіття був найнижчим за майже два роки.

Дані в середу стали благом для світової економіки та уряду президента Сі Цзіньпіна, якому потрібна друга за величиною економіка світу, щоб наростити потужність. Оприлюднення даних за третій квартал Національним бюро статистики збіглося з програмною промовою Сі на форумі «Один пояс, один шлях», де він намагався відновити свій підпис про інвестиційний пакт на 1 трлн доларів на тлі зростаючих зустрічних вітрів, спричинених уповільненням економіки країни та геополітичною напругою.

Нагадаємо, федеральна резервна система стикається з потенційними політичними пастками, оскільки бореться з тим, як реагувати на тривогу інвесторів щодо боргу уряду США в 33,5 трильйона доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи