Дані Китаю демонструють, що крихка економіка потребує підтримки – Bloomberg

Поділитися:

Економічне зростання Китаю в минулому кварталі перевершило річну ціль Пекіна на 2023 рік, оскільки сектор нерухомості та низький попит тиснули на активність, що свідчить про нестабільність відновлення, оскільки уряд, як повідомляється, обмірковує додаткові стимули.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Дані, які мають бути опубліковані в середу, ймовірно, покажуть, що валовий внутрішній продукт зріс на 4,5% у період з липня по вересень порівняно з роком раніше, що нижче офіційної цілі на весь рік приблизно на 5%. Зростання ВВП порівняно з попереднім кварталом, ймовірно, дещо прискорилося. Влада також оприлюднить дані про промислове виробництво, роздрібні продажі, інвестиції та безробіття.

Уповільнення темпів зростання нижче річної цілі уряду може створити підстави для політиків посилити підтримку економіки. Хоча стимули наразі мали певний вплив — активність заводів покращилася, а падіння експорту сповільнилося — споживчі ціни у вересні сповільнилися.

Нагадаємо, за словами прогнозистів, Німеччині не уникнути другої рецесії цього року, оскільки економіка, яку довго вважали рушієм Європи, слабшає через незмінну промислову слабкість.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи