Зведення Генштабу: ЗСУ стримують росіян на трьох напрямках і наступають на Півдні

Поділитися:

Сили оборони України поліпшили тактичне положення на півдні України, на сході ЗСУ стримують наступ військ РФ.

Про це повідомив спікер Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі національного телемарафону.

«На Авдіївському напрямку російські загарбники силами до 3 батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. Однак наші захисники відбили всі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій», — зазначив він.

За словами Ковальова, підрозділи українських військ ведуть штурмові дії південніше Бахмута. Є успіхи в районах на схід від Кліщіївки та на схід від Андріївки Донецької області. Українські військові завдають противнику втрат у живій силі й техніці та виснажують ворога.

На Запорізькому напрямку ворога стримують у районі населених пунктів Інженерне та Вербове. ЗСУ також поліпшили тактичне положення в районі на захід від Роботиного Запорізької області.

На Куп’янському напрямку відбито понад 30 атак противника. На Лиманському напрямку стримують потужний наступ РФ у районі Макіївки та Діброви Луганської області.

Нагадаємо, окупаційні війська останні кілька днів посилили обстріли Авдіївки на Донеччині з авіації, артилерії та бронетехніки та перейшли до штурмових дій практично по всьому східному фронту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...