Volkswagen скорочує виробництво електромобілів на підприємствах Німеччини через слабкий попит – Вloomberg

Поділитися:

Volkswagen AG стримує виробництво моделей електромобілів на двох заводах у Німеччині через падіння попиту в Європі та скорочення державних субсидій.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Виробництво електричних моделей Volkswagen ID.3 і Cupra Born буде відновлено на головному заводі електромобілів німецького автовиробника в Цвікау до 16 жовтня. Збірка ID.3 на невеликому заводі в Дрездені припиниться протягом перших двох тижнів жовтня.

VW веде переговори з місцевими представниками влади про те, як продовжиться виробництво в Цвікау, розташованому поблизу чеського кордону, у другій половині жовтня, сказав речник. Протягом цього періоду збірка на дрезденській Glaeserne Manufaktur повернеться до нормального режиму.

Апетит до електромобілів в Європі останніми місяцями стримувався вищими витратами на електроенергію, проживання та позики. Рішення уряду Німеччини скасувати субсидії на електромобілі в автопарках компаній цього місяця призвело до збільшення кількості реєстрацій нових електромобілів у серпні на 171% порівняно з попереднім роком.

Нагадаємо, дані про інфляцію в єврозоні використовували для підказок того, наскільки Європейський центральний банк підвищить відсоткові ставки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи