ЄС знижує перспективи єврозони через поглиблення економічних проблем Німеччини – Вloomberg

Поділитися:

Європейська комісія знизила свій прогноз щодо економіки єврозони, передбачаючи, що цього року вона буде знижена через спад у Німеччині.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідно до оновлених прогнозів, опублікованих у понеділок виконавчим органом Європейського Союзу, у 2023 році виробництво в блоці валют 20 країн зросте на 0,8% у порівнянні з попереднім прогнозом зростання на 1,1%. Прогноз на наступний рік знизили на стільки ж, до 1,3%.

Зростання єврозони буде меншим, ніж прогнозувалося. Єврокомісія знижує оцінку ВВП на цей і наступний рік

Найбільша економіка регіону значною мірою винна. Німеччина, яка, як очікується, зростатиме у 2023 році, зараз стикається з падінням на 0,4%. У Нідерландах відбувся ще більший перегляд у бік зниження – до 0,5% з 1,8%.

Інфляція залишатиметься високою та не відступить до цілі Європейського центрального банку в 2%. Цього року він становить 5,6%, що трохи нижче, ніж передбачалося раніше, але трохи вище в 2024 році, 2,9%.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у вівторок зустрінеться з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, щоб отримати підтримку від ЄС після повеней минулого тижня, які призвели до загибелі щонайменше 15 осіб і знищення сільськогосподарських угідь і сіл.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...