Індія та Південна Корея — нові титани «цифрової торгівлі» – Bloomberg

Поділитися:

Колишній президент Дональд Трамп нещодавно запропонував тривожний погляд на світову торгівлю у випадку, якщо він переможе на другий термін, закликавши встановити 10% базове мито на іноземні товари, що продаються в США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Його ідея полягає в тому, щоб встановити навколо Америки «нашийник», який би захищав вітчизняних виробників. Але справа в тому, що торгівля все більше складається не з товарів, а з послуг. І багато з них зараз замовляються та споживаються в цифровому вигляді — згадайте про зберігання даних у хмарі, трансляцію фільмів або будь-який інший додаток для смартфона.

Як зазначили економісти Goldman Sachs у примітці для клієнтів цього місяця, «цифрова торгівля — це нова концепція в міжнародній торгівлі», і ті, хто зі старою школою думає про фізичні товари, можуть ще не зрозуміти. Країни, які надають пріоритет вільному потоку даних і прагнуть укласти угоди про спрощення транскордонних цифрових транзакцій, мають шанс вирватися вперед. Ті, хто прихильний до протекціонізму або надмірно дбає про національну безпеку, як Трамп і президент Китаю Сі Цзіньпін, можуть відстати.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...