В окупованому Криму пройшла спільна спецоперація ГУР МО України за підтримки ВМСУ

Поділитися:

До Дня Незалежності Головне управління розвідки зробило сюрприз для українців. Наші розвідники висадилися в окупованому Криму, де провели бойове зіткнення з окупантами.

32-й рік Незалежності України тимчасово окупований Крим зустрів під українським прапором. Заступник начальника штабу ВМС України у 2004 – 2020 роках та військовий експерт Андрій Риженко, що ця операція була дуже ризикована.

“Операція серйозна. Треба віддати належне, що вона була дуже професійно спланована й організована”, – наголосив Риженко.

Вийшли у західній точці Криму

Перед тим як спланувати й реалізувати спецоперацію з висадкою у Криму, українські розвідники ретельно оцінили й знизили всі ризики. Військовий експерт нагадав, що напередодні вдень була знищення пускова установка С-400. Тож, можливо, окупанти були дуже налякані, займалися іншими справами й не помітили нашу розвідку.

Ця спецоперація потребує ретельної підготовки, тренування особового складу й максимальних заходів маскування,
– сказав Риженко.

Селище Маяк й Оленівка, на березі яких вийшли працівники ГУР, це західні точки Кримського півострова. У цьому районі стояла система ППО С-400, а також розгортаються мобільні ракетні системи ворога, зокрема “Бастіон”, “Бал”. Звідти російські загарбники часто завдають ударів по Україні.

Також неподалік розташоване озеро Донузлав, у якому перебуває два ворожі кораблі з ракетами “Москіт”. Окупанти їх туди перебазували після розірвання зернової угоди.

Нагадаємо, у середу, 24 серпня, Генштаб ЗСУ повідомив у вечірньому зведенні, що російські окупанти безуспішно намагалися наступати на Куп’янському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності