Останні новини:

Китайський ринок житла, який підживлюється боргами, знову пізнає краху – Bloomberg

Поділитися:

Три роки тому Китай розправився з бурхливим сектором нерухомості, щоб зменшити ризики та зробити будинки доступнішими — це було частиною ініціативи президента Сі Ціньпіна про «спільне процвітання».

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Зараз здається, що Пекін, можливо, зайшов занадто далеко. Country Garden Holdings Co., забудовник, який колись був опорною галуззю, перебуває на межі дефолту, що означає, що жодна компанія не є надто великою, щоб дізнатися край. Також є ознаки того, що ситуація розвивається по спіралі. Усіх більше забудовників перебуває на межі, ціни на житло дають у менших містах, а побоювання зараження збільшено на фінансову систему країни з 60 трильйонами доларів. Коли цей місяць тіньовий банк Zhongrong International Trust Co. пропустив платежі за десятками високоприбуткових інвестиційних продуктів, інвестори протестували біля його штаб-квартири в китайській столиці.

Протягом багатьох років бум нерухомості в Китаї, що підживлювався боргами, лежав в основі одного з найбільших економічних чудес світу. Незважаючи на те, що він мав бути нежиттєздатним, швидкість, з якою він тепер, здається, розпадається, була вражаючою, посилюючи виклики для китайської економіки, яка вже страждає від слабкого споживчого попиту, падіння експорту та зростання напруженості у відносинах із США.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден назвав Китай “бомбою уповільненої дії” через його економічні проблеми й сказав, що країна перебуває в біді через слабке зростання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...