Окупанти намагаються повернутися на позиції, які вони займали до підриву Каховської ГЕС

Поділитися:

Війська РФ під тиском командування і загороджувальних загонів намагаються відновити рубежі оборони на підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС тимчасово окупованих територіях. Про це керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“На багатьох ділянках вони отримали наказ повернутися і відновити перший рубіж оборони, хоча окупанти тяжіють до другого рубежу, куди їх відкинула висока вода, де вони вже добре прикопалися. Там не так вогняно з боку контрбатарейної роботи Сил оборони. Але зараз вони все одно під тиском командування і загородзагонів намагаються відновити перші рубежі оборони, хоча там їм добряче прилітає від наших хлопців”, – поінформувала Гуменюк.

Водночас вона зазначила, що російські військові постійно намагаються переміщувати свої зосереджені зусилля – як людський ресурс, так і озброєння.

“Але те, що ми маємо певний вогневий контроль над транспортно-логістичними маршрутами, робить цю роботу з переміщення для них дуже важкою”, – додала керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня.

На її переконання, це також підриває морально-психологічний дух ворога, тому що “вони розуміють, що затискаються в такі території, з яких далі вихід буде тільки один – чорний пакет”.

Нагадаємо, за інформацією начальника військової адміністрації Сергія Попка, про руйнування або постраждалих інформації не надходило, а сама атака тривала трохи більше ніж дві години.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...