Зеленський розкритикував НАТО за скептицизм щодо членства України

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський на шляху на саміт НАТО отримав сигнали про те, що союзники обговорюють формулювання заяви без самої України.

Більше того, як глава держави написав у соцмережах, обговорюються формулювання щодо запрошення, а не щодо членства України в Альянсі.

Зеленський наголосив, що Україна цінує своїх союзників і буде представлена на саміті, оскільки це повага.

«Але Україна теж заслуговує на повагу. Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України. Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про «умови» навіть для запрошення України… Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу», – написав Зеленський.

Він зазначив, що в такому разі залишається можливість торгуватися членством України в НАТО на переговорах з росією, а для росії це мотивація для продовження терору.

«Невизначеність – це слабкість. І я відверто обговорюватиму це на саміті», – додав президент.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг сьогодні знову обіцяв, що Україна отримає «чіткий та позитивний» сигнал щодо членства.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...