Кремль розширює стеження за росіянами, які використовують музичні сервіси та таксі – the Telegraph

Поділитися:

Через два тижні після невдалого повстання Кремль незабаром почне обмежувати музичні плейлисти росіян і відстежувати їхні поїздки на таксі в режимі реального часу.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Яндекс Музика, найпопулярніший у Росії музичний стрімінговий сервіс, заявив, що створить «безпечне середовище» шляхом блокування «небезпечного» контенту.

«Рекомендації щодо музичних сервісів — це не що інше, як автоматизація цензури за допомогою алгоритмів», — сказав Саркіс Дарбінян, юрист російської неурядової організації «Роском Свобода».

Музичний потоковий сервіс входить до групи компаній Яндекс. Яндекс, якого колись називали «російським Google», надає росіянам інструменти навігації, пошук в Інтернеті, додаток для виклику таксі, послуги доставки їжі.

Але аналітики також кажуть, що Кремль використовує Яндекс, щоб шпигувати за росіянами та поширювати свою пропаганду. Частина цієї пропаганди полягала в просуванні провоєнних співаків і сторонніх антивоєнних виконавців, але це вперше, коли вона накладає обмеження на музичний вибір людей.

Нагадаємо, в умовах накладених на росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для росії залишається Китай.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності