Заворушення у Франції: Марсель заборонив публічні демонстрації після протестів, насильства та мародерства по всій країні

Поділитися:

За даними le Monde, за ніч було допитано 875 осіб, у тому числі 408 у Парижі, у той час як 492 будівлі зазнали нападів, 2000 спалених автомобілів і 3880 пожеж у громадських місцях по всій Франції.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Перший Бізнесовий“.

Видання зазначає, що ці цифри навів президент Еммануель Макрон під час зустрічі в офіційній паризькій резиденції. Крім того, Еммануель Макрон готовий адаптувати заходи для стримування насильства «без табу», повідомив журналістам його помічник. Згідно з різними повідомленнями, президент очікує рекомендацій від міністрів уряду.

В той же час Елізабет Борн повідомила, що уряд розглядає «всі варіанти». Журналістам, які запитували про можливе оголошення надзвичайного стану, вона сказала:

«Я вам зараз не скажу, але ми розглядаємо всі варіанти, з одним пріоритетом – наведення порядку по всій країні».

Як консервативні, так і ультраправі опозиційні політики закликали її вжити таких заходів, які нададуть місцевій владі більше повноважень оголошувати місцеву комендантську годину, забороняти демонстрації. Це також розширить можливості поліції для стримування підозрюваних учасників заворушень і обшуку будинків, повідомляє французьке інформаційне агентство Agence France-Presse.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...