Bloomberg: Україна повідомляє про повільний прогрес у контрнаступі, оскільки її сили атакують лінії постачання

Поділитися:

Україна повідомила про припинення прогресу у своєму контрнаступі, оскільки удар по мосту, що з’єднує окупований Росією Крим із материковою частиною, сигналізував про спроби Києва перервати ключову артерію постачання.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Перший Бізнесовий

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив Bloomberg Television, що кампанія «нелегка прогулянка — це не голлівудський фільм», повторюючи коментарі, зроблені цього тижня президентом Володимиром Зеленським. Київські сили просунулися до кілометра (0,6 милі) на південному фронті, сказав військовий речник.

Українські військові намагаються прорвати позиції російської оборони на лінії фронту на південному сході країни, повідомляючи про значні втрати з обох сторін. За словами представника європейської оборони, який відмовився назвати свою особу, основні напрямки контрнаступу ще не розпочалися. Наразі маневри Києва зосереджені на перевірці російських ліній і націлені на його артилерію та інші засоби постачання, сказав чиновник.

Російські офіційні особи підтвердили, що міст на південь від села в Херсонській області був пошкоджений рано в четвер українським ракетним ударом, який потрапив у вузький прохід до Криму. Вашингтонський Інститут вивчення війни заявив, що «загальний повільніший, ніж очікувалося, темп» контрнаступу мало впливає на ширший військовий потенціал України.
«Українські сили, ймовірно, успішно створюють умови для майбутніх основних зусиль, незважаючи на початкові невдачі», — йдеться в записці.

У той час як Росія каже, що контрнаступ України провалився, президент Володимир Путін намагається зобразити кремлівську армію переможцем, часто коментуючи українські втрати. Російський лідер рекламував масштабне знищення українських танків і техніки, у тому числі значної частини наданої союзниками, хоча надав мало доказів цих тверджень.

Нагадаємо, окупанти намагаються влаштовувати численні штурми позицій українських сил, щоб заволодіти Мар’їнкою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...