Як у 2023 році проводять перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

Поділитися:

Перерахунок проводиться з урахуванням не менш як 24-х місяців страхового стажу після призначення пенсії або з урахуванням менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення пройшло не менше 2-х.

Згідно частини четвертої статті 42 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проводиться з урахуванням не менш як 24-х місяців страхового стажу після призначення пенсії або з урахуванням менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення пройшло не менше 2-х років.

Перерахунок пенсійних виплат здійснюється з урахуванням даних про страховий стаж з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного внеску.

Ситуація, про яку зазначено у відео, очевидно пов’язана зі строками звітування. У зв’язку з тим, що квартальний звіт подається страхувальниками протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу, відомості про страховий стаж та заробітну плату працівників відображаються в реєстрі застрахованих осіб за кілька місяців з моменту сплати ЄСВ.

нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики повідомили, що уряд збільшив розміри доходної та видаткової частин.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...